Održana Vinarska radionica – Poreč, 30. 06. 2022.

Dana 30.06.2022. u okviru HRZZ projekta VINUM SANUM u Institutu za poljoprivredu i turizam (nositelj projekta) održana je Vinarska radionica ‘’Uloga vina u ljudskoj prehrani – utjecaj umjerene konzumacije vina autohtonih hrvatskih sorti na zdravlje ljudi’’. Rezultate istraživanja predstavile su:

dr.sc. Sanja Radeka, voditeljica projekta, s temom ‘’Bioaktivna svojstva vina autohtonih hrvatskih sorti – uloga vina u ljudskoj prehrani’’,

te suradnice na projektu:

prof.dr.sc. Štefica Dvornik, s temom ‘’Utjecaj umjerene konzumacije vina hrvatskih autohtonih sorti na fizičko zdravlje ispitanika: vrijednosti biokemijskih parametara krvi prije i nakon konzumacije’’,

doc.dr.sc. Teodora Zaninović Jurjević, s temom ‘’Utjecaj umjerene konzumacije vina hrvatskih autohtonih sorti na fizičko zdravlje ispitanika: vrijednosti općih pokazatelja zdravlja ispitanika prije i nakon konzumacije’’,

dr.sc. Anita Silvana Ilak Peršurić, s temom ‘’Percepcija atributa vina i stavovi ispitanika o utjecaju umjerene konzumacije vina na ljudsko zdravlje i psihološko stanje’’

i doktorandica Fumica Orbanić, mag.ing.agr., s temom ‘’Bioaktivni spojevi u nusproizvodima vinifikacije hrvatskih autohtonih sorti: mogućnosti iskorištenja u kozmetičkoj i prehrambenoj industriji’’.

Detaljnije o radionici u prilozima iz medija.

HRT prilog

Radio Istra prilog

Pokreni video

Tiskano izdanje Glasa Istre prilog

Close Menu