Dana 30.06.2022. u okviru HRZZ projekta VINUM SANUM u Institutu za poljoprivredu i turizam (nositelj projekta) održana je Vinarska radionica ‘’Uloga vina u ljudskoj prehrani – utjecaj umjerene konzumacije vina autohtonih hrvatskih sorti na zdravlje ljudi’’. Rezultate istraživanja predstavile su:
dr.sc. Sanja Radeka, voditeljica projekta, s temom ‘’Bioaktivna svojstva vina autohtonih hrvatskih sorti – uloga vina u ljudskoj prehrani’’,
te suradnice na projektu:
prof.dr.sc. Štefica Dvornik, s temom ‘’Utjecaj umjerene konzumacije vina hrvatskih autohtonih sorti na fizičko zdravlje ispitanika: vrijednosti biokemijskih parametara krvi prije i nakon konzumacije’’,
doc.dr.sc. Teodora Zaninović Jurjević, s temom ‘’Utjecaj umjerene konzumacije vina hrvatskih autohtonih sorti na fizičko zdravlje ispitanika: vrijednosti općih pokazatelja zdravlja ispitanika prije i nakon konzumacije’’,
dr.sc. Anita Silvana Ilak Peršurić, s temom ‘’Percepcija atributa vina i stavovi ispitanika o utjecaju umjerene konzumacije vina na ljudsko zdravlje i psihološko stanje’’
i doktorandica Fumica Orbanić, mag.ing.agr., s temom ‘’Bioaktivni spojevi u nusproizvodima vinifikacije hrvatskih autohtonih sorti: mogućnosti iskorištenja u kozmetičkoj i prehrambenoj industriji’’.
Detaljnije o radionici u prilozima iz medija.