Glavni istraživač: dr.sc. Sanja Radeka, viši znanstveni suradnik (u zvanju znanstvenog savjetnika)

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: upravljanje projektom i koordinacija; Postavljanje i koordinacija vinogradarsko-vinarskih tehnoloških pokusa; Vođenje senzornog ocjenjivanja vina kao voditeljica senzornog panela za vino; Koordinator prikupljanja uzoraka vina sa tržišta; Koordinator nabave opreme za vinarski podrum “Minivinifikacija” Instituta, opreme za Salu za senzornu analizu Instituta, te nabave fluerescencijskog detektora; Koordinator HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola; Statistička obrada podataka;  Koordinacija i diseminacija rezultata: početna i završna javna prezentacija, znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice, web stranica.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Marijan Bubola, znanstveni suradnik

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Postavljanje vinogradarsko-vinarskih tehnoloških pokusa; Sudjelovanje u senzornom ocjenjivanju kao član senzornog panela za vino; Prikupljanje uzoraka vina sa tržišta za sjevernu primorsku Hrvatsku, Istra; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: dr.sc. Anita Silvana Ilak Peršurić, viši znanstveni suradnik (u zvanju znanstvenog savjetnika)

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Izrada anketnih upitnika za moduliranje profila konzumenata i mjernih skala za procjenu psihološkog stanja ispitanika, te protokola za provođenje strukturiranog intervjua ispitanika uključenih u istraživanje; Anketiranje i intervjuiranje ispitanika uključenih u istraživanje u svrhu procjene profila konzumenata, psihološkog stanja, odnosno  razine emocionalnog raspoloženja  ispitanika prije početka i nakon umjerene konzumacije vina; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/doktorand: Sara Rossi

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Aktivnosti doktoranda: upis doktorskog studija Poljoprivredne znanosti (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prijava teme doktorskog rada i izbor mentora, te obrana doktorskog rada. Tema doktorskog rada doktoranda biti će vezana uz aktivnosti doktoranda na projektu: postavljanje vinogradarsko – vinarskih tehnoloških pokusa; Sudjelovanje u HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analizi hlapljivih spojeva arome i fenola; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: Tomislav Plavša, viši stručni suradnik u znanosti i visokom obrazovanju

Ustanova: Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Postavljanje tehnoloških pokusa iz vinarstva / voditelj proizvodnje; Sudjelovanje u senzornom ocjenjivanju kao član senzornog panela za vino; Prikupljanje uzoraka vina sa tržišta za sjevernu primorsku Hrvatsku, Istra; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: prof. dr.sc. Karin Kovačević Ganić

Ustanova: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Koordinator za određivanje nutritivne vrijednosti i biološke aktivnosti vina, analiza vitamina (HPLC-PDA/Fluo), minerala (atomska apsorpcijska spektroskopija (AAS), metala (induktivno spregnuta plazma (ICP),   antioksidacijskog potencijala vina (ORAC, FRAP); Statistička obrada podataka Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: dr.sc. Marina Tomašević

Ustanova: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Sudjelovanje u  određivanju nutritivne vrijednosti i biološke aktivnosti vina, analiza vitamina (HPLC-PDA/Fluo), minerala (atomska apsorpcijska spektroskopija (AAS), metala (induktivno spregnuta plazma (ICP),   antioksidacijskog potencijala vina (ORAC, FRAP); Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: Dr. Irena Budić Leto, znanstveni savjetnik

Ustanova: Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Prikupljanje uzoraka vina sa tržišta (južna primorska Hrvatska, Dalmacija); Sudjelovanje u senzornom ocjenjivanju kao član senzornog panela za vino; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: prof.dr.sc. Štefica Dvornik

Ustanova: Klinički bolnički centar, Rijeka, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Koordinacija i sudjelovanje u u procjeni utjecaja umjerene konzumacije vina na fizičko zdravlje ispitanika. Sudjelovanje u izvođenju liječničkih pregleda i specijalističkih laboratorijskih pretraga ispitanika prije i nakon umjerene konzumacije vina; Izrada obrasca informiranog pristanka ispitanika za sudjelovanje u istraživanju. Podjela  ispitanika u ispitivane skupine, temeljena na njihovom informiranom pristanku; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: doc.dr.sc. Teodora Zaninović Jurjević

Ustanova: Klinički bolnički centar, Rijeka, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Sudjelovanje u izvođenju liječničkih pregleda i specijalističkih laboratorijskih pretraga ispitanika prije i nakon umjerene konzumacije vina, Izrada obrasca informiranog pristanka ispitanika za sudjelovanje u istraživanju, Podjela  ispitanika u ispitivane skupine, temeljena na njihovom informiranom pristanku; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: prof.dr.sc. Alessandra Pokrajac  Bulian

Ustanova: Filozofski fakultet, Rijeka, Hrvatska

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Koordinacija i sudjelovanje u procjeni utjecaja umjerene konzumacije vina na psihološko stanje ispitanika. Izrada anketnih upitnika za moduliranje profila konzumenata i mjernih skala za procjenu psihološkog stanja ispitanika, te protokola za provođenje strukturiranog intervjua ispitanika uključenih u istraživanje. Anketiranje i intervjuiranje ispitanika uključenih u istraživanje u svrhu procjene profila konzumenata, psihološkog stanja, odnosno  razine emocionalnog raspoloženja  ispitanika prije početka i nakon umjerene konzumacije vina; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice.

Suradnik/istraživač: dr.sc. Dejan Bavčar

Ustanova: Kmetijski inštitut Slovenije, Ljubljana, Slovenija

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Sudjelovanje u HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: dr.sc. Klemen Lisjak

Ustanova: Kmetijski inštitut Slovenije, Ljubljana, Slovenija

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Sudjelovanje u HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola); Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Suradnik/istraživač: dr.sc. Andreja Vanzo

Ustanova: Kmetijski inštitut Slovenije, Ljubljana, Slovenija

Uloge i zadaće u okviru provedbe projekta: Sudjelovanje u HS-SPME-GC-MS i HPLC-DAD, HPLC – FD; UV/Vis analiza hlapljivih spojeva arome i fenola; Statistička obrada podataka; Diseminacija rezultata: znanstveni radovi, konferencije, kongresi, radionice

Close Menu